HDKKT hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa

Radionica kazališne kritike “Kako gledamo 2”

Jer kritika nije samo znanje, ona je i dar i strast i eros.

Nakon uspješna lanjskog ciklusa radionica kazališne kritike Anđele Vidović u sklopu projekta Homo theatralis, ove godine slijedi Kako gledamo 2. Drugi trodnevni ciklus namijenjen je osobama s afinitetom prema izvedbenim umjetnostima, ali i svima koje zanima kako pisati o tome što gledamo na sceni.

Radionica je strukturirana prema trima tematskim okosnicama: Što i za koga pišem, Znanje, argumentacija i stil, Svi ti kazališni ljudi. Polaznici će se upoznati s počecima i razvojem kazališne kritike u Hrvatskoj i inozemstvu te osvijestiti važnost širine misli (kako početi, što čitati i kako to povezivati). Raspravama i različitim vježbama uputit će se u ulogu kazališnog kritičara unutar kazališne i društvene zajednice.

Za sudjelovanje je važno poznavanje engleskog jezika i solidna internetska veza jer će se program odvijati putem aplikacije Zoom i to u sljedećim terminima: 28. veljače te 2. i 4. ožujka 2022. od 18 do 19.15.

Prijave se prihvaćaju do 26. veljače 2022. na e-adresu: andelavidovic@yahoo.com, a treba navesti ime, prezime, dob, zanimanje te odgovoriti na pitanje: Što ste posljednje gledali u kazalištu? Ako niste bili dulje od godinu dana, navedite razloge.